Welkom bij TV Dekker Tennis, jouw vereniging

Kick-off april 2017 en voortgang competitie

 

Zondagochtend 2 april trapten we af met de jaarlijkse kick off voor de competitie. Voorzitter Dick Poot heette iedereen van harte welkom en meldde er naar uit te zien dat iedereen de wei weer in kon. Dit jaar geen kampioenen in de najaarscompetitie, maar wel in de wintercompetitie. Houcine is namens het team aanwezig om gehuldigd te worden. Roeland vertelde namens de TC dat de KNLTB een aantal nieuwe regels heeft ingevoerd. De belangrijkste nieuwe regel is de mogelijkheid die clubs geboden wordt om compact te spelen, oftewel winnend punt bij deuce en een supertiebreak als derde set. Irfan ging in op de manier waarop je omgaat met deuce en dan winnend punt. Zijn advies: zet de beste volleerder aan het  net, laat de mindere volleerder retourneren. De return sla je tenslotte toch meestal wel in…

Zondagcompetitie

De zondagcompetitie is inmiddels halverwege. Ons eerste klasse team staat weer bovenaan hun poule in de eerste klasse. Helaas was Andrea Vanc de eerste speeldag ziek en werd gelijk gespeeld. De overige wedstrijden wint dit team, dat al jaren bij elkaar is en een goede teamspirit heeft. Zowel de heren (Lennard, Arnout en Senne) als de dames (Linda, Anouk, Andrea en Eloïse) pakken hun punten. Ga vooral de laatste thuiswedstrijd op 14 mei kijken. Team 2, uitkomend in de derde klasse, staat ook hoog. Met Emma, Dogan, Ramon en Charlize heeft het team jonge spelers die voor het eerst in de derde klasse spelen en dan ook nog in een sterke regionale poule. Het team is aangevuld met Chris Mazulevski, Anouk Sterk en good old Bart van Delft. Het kampioenschap is wellicht net te hoog gegrepen maar er wordt sterk getennist. Team 3 met veel nieuwe spelers die de hele winter intensief bij Irfan hebben getraind, handhaaft zich in de vierde klasse. Op onze website vind je een fotocollage van de eerste speeldag van bovenstaande teams en van de kick off.

Team 4, vijfde klasse, onder aanvoering van Nathalie valt op. Het team heeft twee wedstrijden gewonnen. Ze spelen voor het eerst samen maar wel al als een echt team. Met Christiaan Starkenburg en Guus Lagrand heeft het team twee sterke spelers erbij. Ook een team dat opvalt, is het heren 35+ team. Het team bestaat uit 8 spelers, traint op 2 banen en haalt vaak minimaal 5 punten per wedstrijd. Weer een kampioenschap voor Houcine. Het is zeker mogelijk, ook al ging de laatste wedstrijd op kunstgras net verloren. Ook het herenteam op zondag doet het goed. Voor het eerst in de seniorencompetitie na jaren jeugdcompetitie. 

 

 

 Zaterdagcompetitie

De teams in de zaterdagcompetitie zijn dit jaar weer door Serinho en Irfan getraind. Dat was geen overbodige luxe want na kampioenschappen vorig jaar moet een aantal teams stevig aan de bak. Echt lekker loopt het nog niet. Dames 1 bijvoorbeeld in de tweede klasse. Zonder 1e vrouw Stephanie, is het erg zwaar. Handhaven zit er waarschijnlijk niet in maar dat is helemaal niet erg. De wedstrijden en de trainingen zijn leuk. Gemengd 1, 1e klasse, kreeg na de eerste speeldag meteen met een tegenvaller te maken. Eric moest afhaken met een darmontsteking. De operatie verliep gelukkig goed. Het team moet extra knokken in een poule met veel 3-2 wedstrijden. Een dagje compact spelen leverde wel de eerste overwinning op. Heren 1, vorig jaar gepromoveerd van de 4e naar de 3e klasse, gaat door met waar het vorig jaar is geëindigd: winnen. Volgens David wordt weer een kampioenschap lastig maar een hoge klassering is knap.

Gemengd 2 speelt solide en zal zich waarschijnlijk handhaven. Heren 2 draait zoals altijd bovenin mee. Het team heeft elk jaar hoge verwachtingen maar er lijkt helaas altijd 1 team dat net wat sterker is. Heren 3 heeft Ronald Scheffer en die wint altijd. Ook dit jaar weer een hoge klassering. Team 4 heeft weliswaar al een keer verloren, maar staat toch bovenaan. Dit kan wel eens een rare poule zijn met teams die aan elkaar gewaagd zijn. Weer eens een kampioenschap van Riny ec zou mooi meegenomen zijn. Heren 35+ speelt in de hoogste klasse en dat merken ze. Een mooie overwinning werd gevolgd door twee nederlagen. 

 

 

Afsluitende bbq 27 mei

Allemaal nog heel veel plezier met de laatste wedstrijden. We willen de voorjaarscompetitie graag afsluiten op dezelfde manier waarop we begonnen zijn: samen! Daarom wordt op zaterdag 27 mei  a.s., eind van de middag, de bbq georganiseerd om de kampioenen te huldigen. Als het weer een beetje mee zit, vindt de bbq plaats op het terras van de kleine olifant. Aanvullende informatie aan de captains volgt op korte termijn. Maar, zet deze datum nu al in de agenda, we hopen jullie dan allemaal weer te zien!

 


  Terug naar overzicht